Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Coronavirus treft ook Taipei Cycle Show

Het coronavirus laat ook de fietsindustrie niet ongemoeid. In Taiwan nemen de zorgen toe over over de Taipei Cycle Show die voor volgende maand gepland staat (4 – 7 maart).

Taitra is organisator van de Taipei Cycle Show, waar ook heel veel branchevertegenwoordigers uit de Benelux naartoe reizen. Deze week heeft Taitra een onderzoek uitgezet onder exposanten die uit Taiwan afkomstig zijn. Op die manier hoopt de organisator de meningen te peilen als het gaat om een eventuele uitstel of afgelasting van de beurs.

Het onderzoek volgt nadat Taitra afgelopen week aankondigde dat de beurs begin maart wordt gehouden in combinatie met bepaalde voorzorgsmaatregelen. Zo zijn mondkapjes verplicht en zijn er geen bezoekers en exposanten uit China welkom.

Taitra heeft het onderzoek online uitgezet. Degenen die het invullen, hebben de mogelijkheid om in geval van uitstel aan te geven wanneer zij de Taipei Cycle Show alsnog zouden willen laten doorgaan. Er is bijvoorbeeld keuze uit de periode juni – oktober 2020 en maart 2021. De beurs vindt plaats in Nangang Exhibition Center.

Verschillende exposanten hebben inmiddels eieren voor hun geld gekozen. Zo is het Velo Wellgo Dinner Gala afgelast vanwege het coronavirus. Deze gala-avond met diner en entertainment is een bekend initiatief onder klanten en belangrijke relaties van Velo, Wellgo Prologo en Proxim. De organisatie stelt dat gekozen is voor afgelasting vanwege de veiligheid van bezoekers.

Opening Giant-kantoor opgeschort

Ook elders in de branche zijn de gevolgen van het coronavirus merkbaar. Giant heeft de opening van het nieuwe hoofdkantoor in Taichung, ook in Taiwan, voorlopig uitgesteld. Het lintje zou officieel doorgeknipt worden op dinsdag 3 maart, daags voor de start van de Taipei Cycle Show. Giant prikt pas een nieuwe datum zodra er meer vat is op de situatie.