Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Controleurs betrappen Italiaanse master (53) op gebruik motortje

Een 53-jarige Italiaanse wielrenner is gesnapt met een motortje in zijn fiets. Dat gebeurde tijdens een wielerwedstrijd voor amateurs in Bedizzole, vlakbij Brescia. Het bedrog werd met een warmtecamera opgespoord.

Centro Sportivo Italiano (CSI), gelieerd aan het Italiaans Olympisch Comité, was verantwoordelijk voor de organisatie van het evenement. Vice-president Emiliano Scalfi (CSI) laat weten dat zijn organisatie een tip kreeg. “We hadden specifieke informatie en hebben daar vervolgens werk van gemaakt”, zegt hij in Italiaanse media. “Toen we de fiets controleerden, was het alsof de zadelbuis in brand stond.”

Alessandro Andreol, de valsspeler in kwestie, eindigde in de wedstrijd als derde. Hij moest zijn fiets na afloop voor controle naar een commissaris brengen, net als de rest van de topvijf. Andreol, die de wedstrijd op een Argon 18 reed, gaf zijn bedrog meteen toe. Verder onderzoek was daarmee niet nodig.

Tweede geval
Voor zover bekend is dit de tweede atleet die betrapt is op mechanische doping. In 2016 viel Femke Vandendriessche door de mand op het wereldkampioenschap veldrijden in Heusden-Zolder. Zij kreeg een schorsing van zes jaar opgelegd en een boete van 20.000 Zwitserse frank.

Gerelateerde artikels