Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

CMC biedt opnieuw fietsreizen op Mallorca aan

Clips Mallorca Cycling is deze week opnieuw begonnen met het verzorgen en uitvoeren van fietsreizen op Mallorca. Veel hotels zijn weer geopend na de noodgedwongen coronabreak en ook is vliegen naar het Spaanse eiland weer mogelijk.

“Afgelopen week is het reisadvies voor veel Schengenlanden versoepeld van code ‘oranje’ naar code ‘geel’. Dit betekent dat er weer gevlogen mag worden, maar dat mensen wel oplettend moeten zijn. De aanmeldingen komen weer binnen, je merkt dat mensen hun jaarlijkse fietstrip in het voorjaar gemist hebben”, aldus Luc ten Haaf van Clips Mallorca Cycling.

“Mallorca is onderdeel van de Balearen, een groep Spaanse eilanden. Op de Balearen is het aantal besmettingen gedurende de coronacrisis zeer laag gebleven, waardoor het een relatief veilige vakantiebestemming is. Daarnaast zijn de medische voorzieningen op Mallorca van hoog niveau.”

Er zijn strikte maatregelen genomen om de veiligheid tijdens de reis te garanderen. Zo zijn mondmaskers in het vliegtuig verplicht en dient men vooraf een veiligheidsverklaring in te vullen. “Bij Clips Mallorca Cycling zijn er onder andere looplijnen aangebracht en is er een maximum aantal gasten tegelijkertijd welkom in de winkel. Fietsen in groep is op Mallorca toegestaan, maar wel met anderhalve meter afstand.”

Reis- en ziektekostenverzekering

Het goede nieuws is dat de reis- en ziektekostenverzekeringen gewoon geldig zijn bij code geel. Er wordt wel gevraagd om waakzaam te blijven. Wanneer code ‘geel’ toch zou veranderen in code ‘oranje’ dient men zelf terug te keren naar huis.

Vliegverkeer komt op gang

De luchtvaartmaatschappijen verwachten dat ongeveer 40 tot 70 procent van de vluchten in juli doorgang kan vinden. Zij zijn bovendien optimistisch over het verdere verloop in de zomer. De verwachting is dat de luchtvaartmaatschappijen in augustus verder zullen opschalen.

  • Kijk voor meer informatie over het aanbod op de website van Clips Mallorca Cycling

Gerelateerde artikels