Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Climbing For Life trekt naar de Vogezen

Sportende Belgen nemen vanaf donderdag een stukje van de Vogezen in Frankrijk over. Daar zijn de tenten opgeslagen voor Climbing For Life. Het is voor de vijfde maal dat Golazo Sports, Energy Lab, de Association Belge du Diabète (ABD) en de Diabetes Liga een fietsevent organiseren dat in het teken van diabetes staat.

Het evenement begint donderdag. Iedereen kan de omgeving van Gérardmer op eigen gelegenheid verkennen. Fietsers die al meteen tot actie willen overgaan kunnen deelnemen aan de ‘Contre-la-Montre-Sprint de La Mauselaine’. Dit is een tijdklim over 2 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 10,3 procent.

Vrijdag staan er twee toertochten op het programma: eentje van 60 en eentje van 95 kilometer. Fietsers komen onderweg heel wat bergjes tegen, waaronder de Col du Haut de la Côte, Col de Menufosse en Col de Grosse Pierre.

Op zaterdag is het tijd voor het zware werk met toertochten van 60, 100 en 150 kilometer. In het parcours zitten ronkende bergen als de Col de la Schlucht, Col de Hahnenbrunnen, Col le Markstein en Col du Grand Ballon. De apotheose vindt plaats op de Côte de la Mauselaine, een venijnige klim van minder dan 2 kilometer. In 2014 kwam hier nog een Touretappe aan.

Climbing For Life wordt afgesloten met een pastaparty en een afterbikeparty aan het bekende Meer van Gérardmer. Op alle dagen zijn er tevens vele activiteiten voor wandelaars. Ook dat is een deel van Climbing For Life.

Diabetes in de schijnwerpers
Climbing For Life is een belangrijk evenement om diabetes onder de aandacht te brengen. Daarnaast toont Climbing For Life aan dat sportieve prestaties perfect haalbaar zijn voor mensen met diabetes, type 1 of type 2, mits dit gepaard gaat met de nodige medische begeleiding.

Er zal ook een team van 12 personen met (een hoog risico op) diabetes met de fiets deelnemen aan Climbing For Life. Team Climbing For Life werd gedurende 6 maanden begeleid door een medisch team en door Energy Lab. De teamdeelnemers zamelen geld in voor de goede zaak en willen vooral de finish halen.