Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Climbing for Life fietst tóch naar top van Galibier

Ook Climbing for Life heeft te dealen met de coronabeperkingen. Maar de organisatie zit niet bij de pakken neer. Nu het evenement niet offline kan doorgaan, is er een mooi online alternatief gevonden. Daarbij fiets je de afstand van Brussel naar de mythische Galibier (888 kilometer).

Climbing for Life zou normaliter deze week hebben plaatsgevonden in de Franse Alpen, precies op de plek waar de eerste editie van het succesevenement in 2011 werd gehouden. Meer dan tweeduizend landgenoten zouden de tiende jaargang van Climbing for Life vieren op de top van de Galibier. Het coronavirus heeft daar zoals bekend een stokje voor gestoken.

Sportieve challenge

De organisatie van Climbing for Life daagt je nu als alternatief uit om in tien dagen tijd samen met je teamgenoten 888 kilometer te fietsen. Dat is de afstand van Brussel naar de top van de Galibier. De challenge loopt van vrijdag 19 juni tot en met zondag 28 juni. De volledige afstand hoeft dus niet op één dag gereden te worden. Bovendien bepaal je zelf waar, wanneer en hoe ver je fietst. Je kunt je team registreren of jezelf aansluiten bij een team via Keep Moving.

In 2021 écht naar Galibier

Volgend jaar keert Climbing for Life terug naar Valloire en de prachtige Galibier. Meer daarover vind je op www.climbingforlife.be.

Gerelateerde artikels