Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Chris King lanceert recyclebare wielsets

Chris King heeft een nieuwe serie wielen gelanceerd die voor het eerst de naam van het merk op de velgen draagt. De velgen zijn aan het einde van de levensduur te recyclen. Het merk geeft levenslange garantie.

Chris King biedt al enige tijd volledige wielsets aan. Deze waren gebouwd rond om de eigen naven, maar met velgen van ENVE, DT Swiss, Stan’s en andere merken. Nu pronkt de naam van Chris King dus prominent op de velgrand. Er zijn momenteel drie wielsets beschikbaar: de versie met een interne velgbreedte van 23 millimeter (GRD23) voor gravelgebruik en de variant van 30 millimeter (MTN30) voor mountainbikes (in 27,5 inch of 29 inch diameter).

Alle velgen zijn haakloos en gemaakt van FusionFiber, een geavanceerd materiaal. Hierin is geen gebruik gemaakt van epoxyhars om de carbonvezels aan elkaar te binden. Chris King versmelt het carbon met een thermoplastische kunststof. Grootste voordeel van FusionFiber is dat het materiaal meer flex biedt, vergeleken met conventionele carbon composieten. De filtering op paden is beter.

De velgen worden in de Verenigde Staten gemaakt en zijn naar verluidt volledig recyclebaar. De velgen hebben ook een poedercoating in plaats van de gebruikelijke blanke lak, wat milieuvriendelijker is volgens Chris King.

De wielen zijn opgebouwd rond de standaard R45D-naven van Chris King en de Sapim CX Ray-spaken op de GRD23-gravelwielen. Boost Centerlock-naven en Sapim D-Lite-spaken vormen de basis van de MTN30 mountainbikewielen. Ga voor meer informatie naar de website van Chris King.

Gerelateerde artikels