Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Chris Froome moet in Tour 2018 kasseien trotseren

Degene die in 2018 de Ronde van Frankrijk wil winnen, zal kasseien moeten kunnen vreten. Op zondag 15 juli rijdt het peloton namelijk van Compiègne naar Roubaix, net zoals in de klassieker Parijs-Roubaix.

Het is echter niet de bedoeling dat de Touretappe een kopie wordt van ‘de Hel van het noorden’. De kasseizones van de Carrefour de l’Arbre en Gruson zouden wel op het lijstje staan van de parcoursbouwers, zo weten Franse media te melden. Daags na de etappe is er een rustdag voorzien.

De Tour de France wil in 2018 graag naar het noorden van Frankrijk, omdat het dan precies honderd jaar is geleden dat er een einde kwam aan de Eerste Wereldoorlog. In het noorden werd volop gestreden. De ASO zou inmiddels al diverse hotelkamers in Roubaix hebben gereserveerd.

Viervoudig Tourwinnaar Chris Froome beleeft minder goede herinneringen aan het dokkeren over de kasseien. In 2014 moest hij de ronde verlaten na een valpartij in de rit naar Arenberg. Lars Boom pakte destijds na vele jaren zonder succes eindelijk weer eens een Nederlandse ritzege. Vincenzo Nibali won de Tour.

Het definitieve parcours van de Tour de France wordt op 17 oktober voorgesteld in Parijs. Over een maand weten we dus precies wat de renners voorgeschoteld krijgen.