Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Chris Froome met privéjet naar Aalst

Drie weken heeft hij alles in het werk gesteld om in Parijs met het geel om de schouders te kunnen staan (om nog maar te zwijgen over alle voorbereidingen). Je zou zeggen: Chris Froome is toe aan een adempauze. Niets blijkt minder waar…

De Brits met Keniaanse roots vliegt vanochtend van Parijs naar Londen. Daar wordt hij samen met zijn ploegmakkers verwacht in de hoofdvestiging van teamsponsor Sky. Als die plichtpleging achter de rug is, mengt de viervoudig Tourwinnaar zich in het criteriumcircuit. Met een privéjet vliegt hij naar Zaventem, waarna de organisatie van het criterium in Aalst hem naar de plek begeleidt.

Voor het publiek in Aalst is hij geen onbekende. Na zijn drie eerdere Touroverwinningen stond hij telkens op de startlijst. Het is daarmee de vierde keer dat Froome zich in de carnavalsstad laat zien. Voor hem is het tevens een lucratief uitstapje, want de organisatie zou circa zestigduizend euro betalen om hem aan de start te krijgen.

Het publiek hoeft niet alleen voor Froome naar Aalst te komen. Ook zeven Belgen die de Ronde van Frankrijk reden laten zich zien. Het zijn Oliver Naesen, Thomas De Gendt, Dimitri Claeys en de vier Wanty-boys Guillaume Van Keirsbulck, Frederik Backaert, Thomas Degand en Pieter Vanspeybrouck.

Het geel ook naar Roeselare en Chaam
Froome toont zijn gele trui deze week nog op meerdere plaatsen. Dinsdag is de Sky-renner in Roeselare en woensdag start hij in de Acht van Chaam, net over de grens in Nederland.