Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Celstraf en boete voor organisatoren van onaangekondigde fixed gear race

Deze mannen zullen niet snel weer zo'n event in Singapore organiseren.

Competities met fixed gears zijn onwijs populair. In tal van steden zijn er zo nu en dan races. Op sommige plaatsen kan het echter verstandig zijn om voorafgaand aan de competities de autoriteiten in te lichten, zo weten Eric Khoo Shui Jan (30) en Zulkifli Awab (40) nu… Beide heren werden zeven dagen gevangen genomen en kregen een boete van circa 4.500 euro omdat ze een fixed gear event in Singapore organiseerden en promootten zonder de politie in kennis te hebben gesteld.

De reeks van acht competities met fixed gears in Singapore had een soortgelijke opzet als het bekende Red Hook Criterium dat in tal van grote steden wordt georganiseerd. Groot verschil is dat het Red Hook Criterium op afgesloten circuits plaatsvindt en de events in Singapore niet. Daarmee hebben de organisatoren de veiligheid van deelnemers en andere weggebruikers die op dezelfde wegen reden ernstig in gevaar gebracht, menen vertegenwoordigers van de overheid.  

De rechter gaf hen daarin gelijk. Van een ‘hetze’ tegen sportieve fietsers, zoals de advocaten van de verdachten het noemden, wilde zij niets weten. “Fietsen is goed. Dat vooropgesteld. Maar hoe goed de bedoelingen van de verdachten ook waren, door dit soort races te houden zonder de vereiste toestemming tonen ze te weinig respect voor de reguliere weggebruikers en hebben zij geen aandacht voor de veiligheid van deelnemers, ander verkeer en toeschouwers”, aldus rechter Carol Ling tegen Today Online.