Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

‘Cav’ wil journalist ‘vervolgen’ om kritische vraag

Heetgebakerde Brit veroorzaakt valpartij op Olympische Spelen.

Dat Mark Cavendish soms een kort lontje heeft, is alom bekend. Afgelopen nacht liet de Brit in Rio de Janeiro opnieuw zijn slechte kant zien. ‘Cav’ veroorzaakte in de puntenkoers (het afsluitende onderdeel in het omnium) een valpartij op de piste en na afloop gaf hij journalisten die hem daarover vragen stelden een veeg uit de pan. Uiteindelijk bekende hij toch schuld. “Het was mijn fout. Ik had gewoon beter moeten uitkijken.”

Na zestig ronden op de olympische wielerbaan week de Brit van zijn lijn. Voor de Zuid-Koreaan Park Sang Hoon was er geen houden meer aan. Hij kwam zwaar ten val en de Italiaan Elia Viviani en de Australiër Glenn O’Sheakon konden de Aziaat niet meer ontwijken. Cavendish werd echter niet gediskwalificeerd. Viviani won ondanks de tuimelperte het goud in het omnium.

Een Braziliaanse journaliste vroeg na afloop in de mixed zone wat er was voorgevallen tussen hem en Viviani. ‘Cav’ was daar niet van gediend. “Wat probeer je te insinueren?”, vroeg hij haar. Ook de Nederlandse journalist en ex-renner Thijs Zonneveld berichtte over het korte lontje van Cavendish. Toen hij de Brit beelden liet zien en vroeg of een diskwalificatie op zijn plaats was, kreeg hij een bizar antwoord: “Ik kan je hiervoor vervolgen. Weet je dat?” Zonneveld daarop: “Voor wat? Voor het stellen van een vraag?”

Na een tijdje leek Cavendish alsnog te zijn bijgedraaid. “Het was mijn fout. Ik had beter moeten uitkijken. Ik hoop dat Park het goed maakt”, zei de Brit over de Zuid-Koreaan, die naar het ziekenhuis gebracht werd. De Britse winnaar van de zilveren medaille maakte eveneens excuses bij Viviani. Die maakte zich er niet al te druk om, wellicht ook omdat hij in een gouden roes leefde.