Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Cathérine Moerkerke trekt de Mon Ventoux kar in 2018

De veertiende editie van Mon Ventoux zet op 23 juni 2018 met Ladies@Ventoux vol in op de fietsende dames en heeft in reportagemaakster Cathérine Moerkerke een straffe madam gevonden om die kar te trekken. Ex-judoka Gella Vandecaveye zal Moerkere coachen.

“Dat sport de perfecte manier is om fit en gezond te blijven, dat weten we intussen allemaal. Maar we durven goede raad nogal eens in de wind te slaan. En begrijpelijk ook, want je moet het eerst voélen, voor je het gelooft. Daarom neem ik graag het voortouw in een project als ‘Mon Ventoux’. Het geeft vrouwen de gelegenheid om in een avontuur te stappen waar ze anders nooit aan zouden beginnen”, zo omschrijft Moerkerke zelf haar motivatie.

Mon Ventoux houdt vast aan de klassieke formule van Ventourist (één keer de Ventoux op), Ventousiast (57 km met de beklimming van de Ventoux als sluitstuk), La Canibalette (131 kilometer met vier cols waaronder twee keer de Ventoux) en La Canibale (173 kilometer, zes cols van 4.500 hoogtemeters). Exclusief voorbehouden voor dames wordt daar Ladies@Ventoux aan toegevoegd, een uniek damespeloton dat de Kale Berg zal beklimmen. Discobaar A Moeder verzorgt ter opwarming van alle deelnemers een speciale DJ-set, achteraf kan je met een glas bubbels klinken op je prestatie en wordt alle vermoeidheid uit je lijf gemasseerd. Alle info en inschrijvingen op www.monventoux.be