Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Canyon-SRAM werft elfde renster via Zwift

In december wordt bekend welke Zwift-renster een profcontract heeft verdiend.

De groep fietsende vrouwen groeit en groeit. Niet in de laatste plaats omdat veel professionele teams er alles aan doen om vrouwen te stimuleren. Eén van de actieve ploegen is Canyon-SRAM. De elfde renster die volgend seizoen toetreedt tot het team wordt geselecteerd met behulp van Zwift. Er zijn nog drie vrouwen in de race voor ht profcontract. Een finale van de zogeheten Zwift Academy moet duidelijkheid geven wie er naast onder anderen Tiffany Cromwell en Lisa Brennauer mag rijden.

De competitie is een samenwerking tussen Canyon-SRAM en het virtuele trainingsprogramma Zwift. Vrouwen van over de hele wereld konden zich tot 31 juli registreren voor kwalificatieronden. Daarbij moest zij groepstrainingen volgen en bepaalde opdrachten uitvoeren. Er bleven tien dames over voor de halve finale. Die groep is na een periode van fysieke testen, dopingcontroles en persoonlijke begeleiding gereduceerd tot drie.

Al deze drie kandidaten gaan in december mee op trainingskamp naar het Spaanse eiland Mallorca. Daar wordt bepaald wie de sterkste van de drie is en wie volgend jaar het truitje van de wielerploeg mag dragen. Canyon-SRAM wil met dit initiatief nog meer vrouwen warm maken voor de wielersport.