Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Canyon//SRAM werft Amerikaanse (37) via Zwift

Thorvilson wint Zwift Academy en wordt als laatste toegevoegd aan selectie.

Leah Thorvilson heeft aan het langste eind getrokken. De Amerikaanse is als laatste renster toegevoegd aan de teamselectie van Canyon//SRAM voor 2017. De manier waarop ze een contract verdiende is bijzonder: de dame, die in januari 38 wordt, reed zich in de kijker via Zwift. Thorvilson won de zogeheten Zwift Academy-finale.

De Academy-competitie is een samenwerking tussen Canyon-SRAM en het virtuele trainingsprogramma Zwift. Vrouwen van over de hele wereld konden zich tot 31 juli registreren voor kwalificatieronden. Daarbij moest zij groepstrainingen volgen en bepaalde opdrachten uitvoeren. Er bleven tien dames over voor de halve finale. Die groep werd na een periode van fysieke testen, dopingcontroles en persoonlijke begeleiding gereduceerd tot drie.

Tijdens een trainingskamp op Mallorca werden de drie kanshebsters allen getest. Thorvilson, ooit marathonloopster, bleek het meest te overtuigen. “Voorafgaand aan Zwift Academy had ik nooit gedacht dat dit mogelijk zou zijn. De andere twee finalisten Jessie en Yvonne zijn geweldige atleten, en nu goede vrienden. Ik ben dankbaar voor de kans die me wordt geboden en ik kan niet wachten om met Canyon//SRAM aan het seizoen te beginnen.”

Gerelateerde artikels