Deel dit artikel:

Canadese politie wil ‘wheelie-fietser’ beboeten om roekeloos rijgedrag

De politie in Canada heeft een fietser in het vizier die met een lange wheelie door het centrum van Toronto reed. De autoriteiten willen hem beboeten, omdat hij anderen in gevaar zou hebben gebracht. ‘Wheeliekoning’ Peter Sagan kan zich dus maar beter niet op een fiets in Toronto laten zien…

De politie van Toronto postte een video op Instagram waarin is te zien hoe een fietser zich met een wheelie door het stadsverkeer manoeuvreert. Hij slingert langs een paar auto’s en rijdt tevens over het voetpad. Hoe knap het ook is wat de man op de video laat zien, de Canadese politie is er niet blij mee. Zij is op zoek naar getuigen, omdat de fietser anderen in gevaar heeft gebracht. Naar verluidt zou de fietser een boete (tot 2.000 dollar) kunnen krijgen.

De man in kwestie, die duidelijk herkenbaar is, heeft zichzelf inmiddels gemeld. In Canadese media vertelt hij dat zijn actie inderdaad als gevaarlijk kan worden beschouwd, maar dat hij een ‘expert’ is in het maken van wheelies. Hij verzekert nog nooit een ongeluk te hebben veroorzaakt. Derhalve snapt hij de commotie niet.

De politie heeft volgens de berichtgeving verkeersdeelnemers nodig die mogelijk zijn gehinderd door de capriolen van de fietser. Pas dan kan de politie hem beboeten. Op social media wordt wisselend gereageerd op de actie van de politie. Sommigen vinden het een goede zaak dat ze optreedt tegen de fietser. Anderen hebben er geen goed woord voor over. “Hebben jullie niets beters te doen? Criminelen pakken, bijvoorbeeld!”, zo luidt één van de reacties.

  • De lange wheelie is hier te bekijken