Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Calmejane en Chavanel rijden volgend seizoen met Wilier Triestina

Wilier Triestina is vanaf 1 januari de nieuwe leverancier van fietsen van Team Direct Energie. De Franse ploeg van onder meer Sylvain Chavanel en Lilian Calmejane reed dit seizoen nog op het merk BH.

De Italianen van Wilier Triestina voorzien het procontinentale team van de Cento10Air en de Twin Blade. Het laatste model is er voor de tijdrit. Ook het development team Vendée U krijgt de beschikking over deze high-end modellen.

CEO Andrea Gastaldello van Wilier Triestina is vooral blij dat hij met zijn merk wellicht kan terugkeren in de Tour de France, het belangrijkste podium. Al zal de ploeg van Jean René Bernaudeau daar nog wel officieel voor uitgenodigd moeten worden. “We hebben er vertrouwen in dat we kunnen terugkeren naar de Tour de France. Het is de ronde waarin ons merk het gewoon is een hoofdrol te spelen.”

Met het partnership wil WIlier Triestina haar aanwezigheid op de Franse markt versterken. Op dit moment hebben de Italianen daar zo’n honderd dealers. In 2016 verkocht Wilier Triestina circa drieduizend fietsen op de Franse markt. “Het is een aantal dat we graag omhoog willen zien gaan”, zegt Gastaldello.

Ook manager Jean René Bernaudeau van Team Direct Energie is in zijn nopjes met de overeenkomst. Hij laat weten dat zijn renners en de wielerfabrikant komend seizoen gaan samenwerken aan een nieuwe tijdritfiets. “Mede dat is voor ons doorslaggevend geweest in de keuze voor Wilier Triestina”,aldus de Fransman.