Deel dit artikel:

Buffalo Ride: de fietstoertocht van KAA Gent en Scott

De fiets en voetbal komen samen in Gent op zaterdag 23 oktober. Die dag is er de Buffalo Ride, de eerste fietstoertocht van KAA Gent in samenwerking met Scott. “Met deze georganiseerde wegrit mikken we op zowel families als geoefende wielertoeristen”, zegt Tyas Kastelijn, Commercial Manager bij KAA Gent.

Fietsers vertrekken ’s ochtends voor een prachtige fietstocht vanuit de Ghelamco Arena. De Family Ride is een uitgepijlde toer van ongeveer 30 kilometer die geschikt is voor elke doelgroep, van families met kinderen tot supporters op leeftijd. Alle soorten fietsen zijn welkom. Voor de wielertoeristen is er een uitdagende wegrit uitgezet. Deze is ongeveer 90 kilometer lang en gaat richting de Vlaamse Ardennen. Aan klimwerk dus geen gebrek.

Iedereen kan vrij starten tussen 8.30 en 11.00 uur. Wie voor de tocht van 90 kilometer gaat, kan kiezen om individueel te rijden of aan te sluiten bij een Ambassador Ride. In dat geval is er een ambassadeur als wegkapitein van een groepje aangesteld. Bij aankomst rijd je een ererondje rond het veld. In de Buffalo Bistro kan je nadien wat eten. Wie wil deelnemen dient zich vooraf online in te schrijven.

“Met KAA Gent willen we meer zijn dan een voetbalclub”, zegt Tyas Kastelijn. “We geloven heel erg in het samenbrengen en versterken van onze samenleving. Familiale en sportieve waarden staan daarbij centraal, en daarin past deze Buffalo Ride perfect. We willen onze members, abonnees, Business Partners en iedereen met een sporthart op een alternatieve manier samenbrengen. Iedereen is meer dan welkom, maar misschien toch een laatste oproep om zo veel mogelijk in het blauwwit te fietsen.”

Ook Pieterjan Van Weyenbergh, Sales en Marketing Manager bij Scott Benelux, is enthousiast. “Met Scott zetten we graag onze schouders mee onder dit project. Net als KAA Gent zijn wij gericht op het familiale en sportieve aspect, en dragen wij innovatie hoog in het vaandel, en dat schept een band.”

  • Ga voor meer informatie naar de website