Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Britten vinden wielrennen maar een slaapverwekkende sport

Waar wij uren achtereen geïnteresseerd naar de koers kunnen kijken, vinden veel Britten het vervelend. Wielrennen is hun ogen maar een saaie sport. En dat geldt ook voor heel veel andere sporten, zo wijst een onderzoek van YouGov uit.

YouGov wilde duidelijk krijgen welke sport de Britten het leukst en saaist van allemaal vinden. En wat blijkt: er zijn maar weinig sporten die hen echt kunnen bekoren. Er werden aan ruim 1.600 Britten 17 sporten voorgelegd en 12 daarvan werden overduidelijk als saai bestempeld.

Wielrennen er is er eentje van. De helft van allemaal vindt het ‘heel of behoorlijk saai’, 23 procent vindt het noch saai noch interessant en een kwart schuift juist wel naar het puntje van de stoel als er wordt gekoerst. Het overige deel heeft geen mening. Viervoudig Tour-winnaar Chris Froome heeft dus lang nog niet alle Britten warmgemaakt.

Golfen wordt gezien als de meest slaapverwekende sport. Zo’n 70 procent van de Britten vindt de sport ‘heel of behoorlijk saai’. American football en cricket kunnen ook op weinig populariteit rekenen. Atletiek, tennis en voetbal worden juist het meest interessant gevonden.