Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Brit maakt wereldreis in Superman-kostuum

"Iedereen is nieuwsgierig naar het verhaal achter dit malle pakje."

Fietsuitdagingen zijn er te over. De één gaat voor La Marmotte, de ander bereidt zich voor op helse kilometers in de Transcontinental Race. Voor de Engelsman Will Hodson is dat allemaal niet uitdagend genoeg. Hij rijdt op dit moment rond de wereld in Superman-kostuum. Inmiddels heeft hij een kwart van zijn wereldreis van 100.000 kilometer achter de rug.

Op dit moment rijdt hij in het zuidwesten van China. Het gaat hem goed af. Hoe anders was dat een paar maanden geleden. Toen had de Brit te maken met een gebroken vork. In het dorp waar hij strandde was er geen mens die hem uit de brand kon helpen. “Dus toen heb ik maar een vraag op Facebook gesteld”, zegt hij in de Engelse media. De vork werd provisorisch opgelapt. Bij een fietsenzaak, honderd kilometer verderop, werd het probleem definitief verholpen.

Hodson, tot aanvang van zijn reis schoolleraar in Londen, wil de boeken ingaan als de eerste mens die op alle zeven continenten heeft gefietst, inclusief Antarctica. Onlangs is hij de grens van 25.000 kilometer gepasseerd. Hodson, vertrokken in het voorjaar van 2015, denkt zo’n vijf jaar nodig te hebben. Met de bizarre fietstocht zamelt hij geld in voor goede doelen.

Hij heeft enorm veel plezier in de wereldreis in Superman-kostuum. Vooral de gastvrijheid valt hem op. “Overal waar ik kom, zijn mensen nieuwsgierig naar het verhaal achter dit malle pakje. Het is de ideale manier om te vertellen over mijn avontuur”, zegt hij. “Mensen zijn zó aardig. Ze geven me brood en drinken voor onderweg, repareren mijn fiets of trakteren me op biertjes in het café.”

Gerelateerde artikels