Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Brit fietst zo snel mogelijk langs Britse kustlijn

In maximaal drie weken 7.728 kilometer over de Britse kustwegen.

De Britse televisiepersoonlijkheid Guy Martin is begonnen aan een opvallende recordpoging. Hij wil de gehele Britse kustlijn fietsend volgen in een zo kort mogelijke tijd. In maximaal 21 dagen probeert hij de afstand van 4.802 mijl (ruim 7.728 kilometer) af te leggen.  Zo gaat hij voor het verbreken van een Guinness World Record.

De 35-jarige fietser is afgelopen zondag aan zijn recordpoging begonnen. In zijn woonplaats Grimsby stapte hij op de fiets. “We hebben een flinke klus te klaren. Het record staat er al sinds 1984. Ik waag een serieuze poging om het te verbreken. Het staat op 22 dagen. Dat moet sneller kunnen. Sinds 1984 heeft niemand het echter meer verbroken. Niemand kwam ook meer in de buurt van het record.”

Martin, die op kerstochtend uiterlijk 5.00 uur binnen moet zijn om te kunnen juichen, heeft eerder al verschillende recordpogingen ondernomen. Hij geniet bij het grote publiek vooral bekendheid als motorcoureur gespecialiseerd in Britse stratenraces. Ieder jaar neemt hij deel aan de legendarische races op het eiland Man waar hij een paar jaar geleden op miraculeuze wijze een crash aan driehonderd kilometer per uur overleefde.