Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Brit fietst 107 dagen op rij 107 kilometer

En dat terwijl hij een fulltime job heeft.

Ruim drie maanden lang elke dag minstens 107 kilometer fietsen. En dat terwijl je gewoon een fulltime baan hebt. Het zal voor velen van ons in de oren klinken als een onmogelijke uitdaging, maar de Brit Chris Hall deed het. Of beter gezegd: doet het. Want hij moet nog tot 1 april door om zijn missie te doen slagen. Met zijn dagelijkse portie van 107 kilometer zamelt hij geldt in voor schoolkinderen met een beperking.

Het is bepaald niet gemakkelijk om een job te combineren met zo’n uitdaging, zo vertelt de Brit. Sinds enkele maanden staat hij dagelijks om half vijf op om een stuk te gaan fietsen voordat hij naar kantoor gaat. Het deel van de 107 kilometer dat nog openstaat, moet hij na werktijd alsnog volmaken. Een pak kilometers doorschuiven naar een volgende dag, is er niet bij, want alle data deelt hij met Strava.

Twee maal kreeg hij het benauwd. Om elf uur ’s avonds moest hij nog 35 kilometer afhaspelen voor middernacht. En één maal was hij ziek. Hoewel hij zich ziek had gemeld op zijn werk en het liefst onder de wol wilde kruipen, zat hij ‘gewoon’ in het zadel. Negen uur bij elkaar om precies te zijn.

De laatste dagen van zijn challenge zijn ingegaan. Niets lijkt hem nog te kunnen weerhouden van het welslagen van zijn missie. Volgende week zit hij voor de 107e dag op rij minstens 107 kilometer op de fiets.

Je zult je misschien afvragen: waarom op z’n minst 107 kilometer? Dat heeft te maken met de organisatie waarvoor Hall zich inzet. In de Pace Centre hebben 107 kinderen onderdak. Dit is een school voor kinderen tot 18 jaar die een motorisch probleem hebben. Hall wil met zijn challenge aandacht vragen voor het belang van dit soort instituten. En liever nog wil hij geld inzamelen. Met zijn dagelijkse ritten brengt hij enkele duizenden euro’s in het laatje. (foto: website Chris Hall)

Gerelateerde artikels