Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Boonen nuanceert Instagram-foto: ‘Gewicht is al voorbije jaren’

Boonen laat zich uit over spraakmakende beenfoto.

Wielervolgers en fans stonden deze week versteld van de ‘beenfoto’ waarop een messcherpe Tom Boonen is te zien. Aan de vooravond van de Ronde van San Juan, waar Boonen morgen het seizoen in gang schiet, reageert de man in kwestie voor het eerst zelf op de bewonderenswaardige plaat.

“Er is veel gesproken over die foto, maar ik heb hetzelfde gewicht als de voorbije jaren”, legt Boonen in Argentinië aan Sporza uit. “Vorig jaar was ik misschien iets zwaarder, omdat ik niet veel had kunnen trainen. Maar dit gewicht is dus niet uitzonderlijk.”

Ploegdokter Yvan Vanmol liet eerder deze week blijken dat Boonen wel een paar kilogram lichter is. “Ik heb de benen van Tom ook nooit eerder zo gezien. Zijn aders zijn heel uitgesproken: heel dicht aan de oppervlakte en een heel dik”, sprak hij tegen Het Nieuwsblad. 

‘Tornado Tom’ is al een week met zijn ploegmakkers in Argentinië. “We hebben hier vooral getraind om aan te passen aan de hitte, want het is hier toch uitzonderlijk warm. We hebben zeker kunnen doen wat we van plan waren. Het is dus al succesvol geweest.”

Boonen heeft zijn zinnen gezet op enkele etappes. In de sprint wordt de kaart van Fernando Gaviria getrokken. “Een etappe winnen zou mooi zijn, maar deze trip naar Argentinië is nu al geslaagd. We hebben hier in mooie weersomstandigheden kunnen trainen, terwijl veel jongens in Europa aan het kloten zijn.”