Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Bond werft ‘regulatoren peloton’ die koers veiliger maken

Na de ongevallen met Stig Broeckx en Antoine Demoitié moet de koers veiliger.

De gevolgen van de dramatische ongevallen met Stig Broeckx en Antoine Demoitié dreunen nog na. De wielerbond is nu een zoektocht begonnen naar zogeheten ‘regulatoren peloton’. Dit zijn veiligheidsverantwoordelijken die de verkeersstromen van renners en motoren in koers in goede banen moeten leiden. Volgend jaar zijn die regulatoren in iedere wedstrijd verplicht.

Veiligheidsverantwoordelijke Philippe Mariën heeft een officiële functieomschrijving opgesteld. De bond zoekt naar personen van maximaal 70 jaar oud. Die moeten over een goede fysieke conditie beschikken, relevante ervaring in de wielersport hebben en van nature gezag uitstralen. Mensen die door de screening komen moeten vervolgens verplicht een opleiding tot regulator volgen.

Geïnteresseerden kunnen zich per e-mail aanmelden bij de veiligheidsverantwoordelijke: philippe.marien@belgiancycling.be. De rol van regulator betreft geen vaste functie. Daarentegen streeft de bond naar een pool van beschikbare mensen. Per koers kunnen hun diensten aangeboden worden aan organisatoren, die zelf onvoldoende manschappen, kennis en expertise in huis hebben.

Gerelateerde artikels