Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Bioracer Granfondo Team gaat voor klinkende resultaten

Onder meer de winnaar van de 24 uur van Zolder maakt deel uit van team.

Schitteren in de diverse granfondo’s. Dat is het doel van het Bioracer Granfondo Team. De sportgroep is deze week officieel voorgesteld. De selectie bestaat uit een dertigtal rijders, van sympathisanten tot en met echte toppers. De leden komen voornamelijk uit Oost-Vlaanderen en Vlaams Brabant.

De basis van het team is gevestigd in de (nu nog) BMC Concept Store in Eke. De winkel is pas overgenomen door oud-renner Rik Verbrugghe en ook Greg Van Avermaet zit mee in de zaak (u heeft de primeur bij ons kunnen lezen). In de toekomst is er volgens Bioracer Granfondo Team een grote kans dat de nieuwe eigenaars van de BMC-winkel het team mede gaan ondersteunen.

De toppers van het team zijn onder andere Joris Rogiers. Hij won vorig jaar de 24 uur van Zolder in de solo categorie (916 kilometer in 24 uur tijd). Daarnaast is er Geert Clijmans. Hij viel vorig jaar met een vierde plaats net naast het podium van Les Trois Ballons. Ook de Belgisch kampioen retrokoers maakt deel uit van het team, Filip Verrelst uit Lier.  

Uitgebreid programma
Het doel voor 2017 is zo veel als mogelijk schitteren in de vele granfondo’s. Op het programma staan onder meer: GF Saint Tropez, LCMT, Nove Colli, Les Trois Ballons, La Marmotte, Otztaler Radmarathon, Picardië & het WK in Albi.  Bioracer Granfondo Team wil niet alleen resultaten boeken en zo het team op de kaart zetten, maar ook veel gezamenlijke trainingen afwerken.

Gerelateerde artikels