Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Bike-room biedt topfietsen uit het profcircuit

Eigenaar worden van een topfiets die eigendom is geweest van een prof? Met dank aan het platform Bike-room is dat eenvoudiger dan ooit. “Onze missie is om op de slimste manier toegang te bieden tot ‘s werelds meest begeerde fietsen”, zo stellen de Italianen achter Bike-room op hun website.

Bike-room biedt onder meer gebruikte fietsen uit het profcircuit aan. Daarnaast is er een hele rist topfietsen van gekende merken beschikbaar. Bike-room is echter geen doorsnee marktplaats met ‘tweedehandsjes’. Het Italiaanse platform biedt op allerlei manieren meerwaarde. Zo kijkt een team van mechaniekers de fietsen na, voordat ze met het stempel ‘Bike-room Certified’ de markt op gaan. Bike-room mag dan in 2019 in Italië zijn opgestart, het bedrijf levert de fietsen in tientallen landen af, ook in België en Nederland. De fietsen worden daarbij netjes verpakt om schade te voorkomen.

Inmiddels heeft Bike-room al de nodige ervaring met het verkopen van teamfietsen. Via de vorige website werden onder meer de oude bolides van Team Cofidis, EF Pro Cycling en UAE Team Emirates aan de man gebracht. Bij de recente herlancering van de website zijn diverse fietsen van andere teams toegevoegd, waaronder de Pinarello Dogma F12 van Tao Geoghegan Hart (Ineos Grenadiers) uit 2019, een Wilier Zero SLR van Omar Fraile (Astana), de Specialized S-Works van Peter Sagan uit zijn tijd bij Bora-Hansgrohe (zie de foto hieronder), Bianchi-fietsen van verschillende renners van Team BikeExchange uit 2021 en BMC-fietsen die zijn bereden door AG2R Citroen-renners. Je kunt ze online bekijken. Na de Ronde van Lombardije wordt de etalage nog voller, zo belooft het bedrijf.

Behalve vrij nieuwe topfietsen vind je tussen het aanbod ook enkele klassieke fietsen. Zo zien we in de shop onder meer een Colnago Master waarmee Mapei midden jaren negentig successen had. Daarnaast wordt een Cannondale Caad3 Saeco uitgelicht waarop de Italiaan Mario Cipollini succesvol de sprints aanging.

Zelf verkopen

Je kunt via Bike-room teamfietsen kopen. Maar andersom kun je zelf ook topfietsen aanbieden. Dit gaat vrij eenvoudig. Je maakt foto’s van je fiets en deelt specificaties. Op basis daarvan krijg je een eerste prijs te horen. Ben je daar tevreden mee, dan ga je verder en stuur je de fiets op voor een check en definitieve prijs – die volgt na het doorlopen van het certificeringsprogramma. Je verdient tot 80 procent van de verkoop. Het bedrag krijg je cash uitgekeerd of als shoptegoed bij Bike-room.

“Een tweedehands fiets verkopen kan stressvol zijn. Je moet foto’s en pakkende beschrijvingen maken en hebt soms te maken met malafide kopers, wat natuurlijk geen pretje is. Daarom handelen wij het hele proces af, zodat je rustig achterover kunt leunen en kunt genieten van een stressvrije verkoop. Onze fietsexperts inspecteren alle items persoonlijk. Ze testen en zorgen ervoor dat elk item volledig authentiek is. Met ons certificeringsprogramma willen wij de sterke emotionele waarde van elke fiets tot leven wekken en behouden”, stellen de mensen van Bike-room.