Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Bijzondere expositie van fietsschilderijen in Mariakerke

Opbrengst van schilderijverkoop gaat naar Vélo Afrique.

Nog tot en met 28 september laat Gentenaar Ranja Spaens haar zes ‘fietsschilderijen’ zien in Café ’t Schoonzicht in Mariakerke. De opbrengst van de verkoop gaat naar Vélo Afrique, een organisatie die fietstochten organiseert in Senegal en Kameroen voor beter onderwijs voor Afrikaanse kinderen. 

Rondslingerende fietsmagazines
De fiets is een alledaags voorwerp en wordt op een speelse manier afgebeeld in kleurige werken. Uitvergrote fietsonderdelen worden kunst in een fel en gedurfd kleurenpalet.

Ranja Spaens maakt deel uit van het schilderscollectief “De negen”. Haar inspiratie haalt ze vooral bij haar thuis uit de rondslingerende fietsmagazines,waaronder Grinta!. “Mijn man is een gepassioneerd fietser. Hij is tevens organisator van Velo Afrique. Hij trekt regelmatig op mountainbike-avontuur door Afrika met tal van fietsers en bouwt scholen met de verzamelde fondsen.” 

Met de expositie wil Ranja ook haar steentje bijdragen voor beter onderwijs in Afrika. Spaens: “Iedereen kan tot eind september via mail een bod doen op één van de geëxposeerde kunstwerken. De opbrengst gaat integraal naar Vélo Afrique.” 

Bruin praat- en kunstcafé
Als locatie koos Ranja voor café ’t Schoonzicht in Mariakerke. ’t Schoonzicht is een gezellig bruin praat- en kunstcafé waar regelmatig optredens plaatsvinden en waar talentvolle kunstenaars hun werken kunnen tentoonstellen. De werken zijn te bezichtigen tot en met 28 september. Voor diegene die een bod willen doen, zijn de gegevens van Ranja verkrijgbaar in het café. 

Aanstaande zaterdag (11 september) is er bovendien een fietstocht met start en aankomst in het café. Er is een tocht door de Vlaamse Ardennen voorzien. Af te leggen afstand: circa 100 kilometer.

Gerelateerde artikels