Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Bijzonder plaatje: tien wereldkampioenen bij elkaar

Kampioenen naar Salzburgerland voor charity ride van de Eddy Merckx Classic.

Een bijzonder plaatje in het Oostenrijkse Salzburgerland: tien voormalig wereldkampioenen in verschillende fietsdiscplines kwamen daar bijeen en poseerden voor een foto. Onder hen Eddy Merckx, Jan Janssen en Felice Gimondi. De speciale gasten waren overgekomen om de tienjarige Eddy Merckx Classic in het Salzburgerland extra luister bij te zetten.

De tenoren van weleer lieten zich afgelopen weekend op tal van plaatsen zien. Na een uitstapje per schip genoten de mannen op vrijdagavond van gerookte vis bij Fuschl Castle en kregen zij Eddy Merckx’ favoriete wijn van streekboer Fredi Welkovits aangeboden. Merckx werd verrast met een orginele Welkovits-wijnstok die vervolgens in het centrum van Fuschl werd geplant. Deze symboliseert de band tussen de ‘Kannibaal’ en de regio.

  • classic2.jpg
  • classic3.jpg

Er werd niet alleen geklonken en gegeten. Daags nadien stond een rit voor het goede doel gepland (Wings for life, een foundation die zich inzet voor de genezing van ruggenmergletsel). Meer dan 150 mensen namen eraan deel. Onder hen ook de kampioenen. Alle deelnemers hadden ten minste 250 euro ingelegd. Na afloop was er volop tijd om na te genieten onder de fraaie najaarszon.

Eddy Merckx laat weten dat hij bijzonder heeft genoten van de charity ride van de jubilerende Eddy Merckx Classic. “Het Salzburgerland is in de laatste tien jaar een soort tweede thuis van me geworden. Wat is er dan beter dan met vrienden op de fiets te stappen en samen te genieten van de mooie natuur hier? We doen het allemaal voor een goede zaak.”

Herkent u de gezichten hieronder? Staand (van links naar rechts): Francesco Moser, Franz Stocher, Eddy Merckx, Felice Gimondi, Rob Harmeling, Laurent Brochard, Joop Zoetemelk. Zittend (van links naar rechts): Maurizio Fondriest, Jan Janssen, Steven Roche, Roland Königshofer.

classic1.jpg