Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Best of both worlds: oude 2CV en Doniselli Duomo

Italiaanse designer combineert historische auto met bakfiets.

Even goed kijken: is het vervoermiddel op de afbeelding hiernaast nou een fiets of een auto? De Agnelli 2CV Paris lijkt een soort compromis: de voorkant heeft alles weg van een oude Citroën 2CV, de achterzijde is een cargofiets. De Milanese designer Luca Agnelli heeft beide werelden samengebracht en een elektrische fiets gemaakt van deze historische vervoermiddelen.

Agnelli gebruikte vintage onderdelen van motorvoertuigen uit de jaren vijftig, waaronder een brandstoftank om daarin de batterij van de elektrische fiets te huisvesten. Daarnaast werden oude materialen van de auto van Citroën en de Doniselli Duomo uit 1929 verwerkt. De Doniselli Duomo was ooit een bekende bakfiets. De e-bike, met een motor van 250 watt, is uiteindelijk afgewerkt met een zadel en accessoires van Brooks.

Wie graag een Agnelli 2CV Paris wil hebben, heeft pech. De elektrische fiets wordt niet in productie genomen. Er is slechts één exemplaar ontworpen voor een beurs in Parijs die in oktober plaatshad: de Autonomy Urban Mobility Show. Agnelli, die zijn loopbaan begon in de wereld van meubelen, startte in 2015 zijn fietstak: Agnelli Milano Bici.

Gerelateerde artikels