Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

‘Bedankstunt’ voor Tom Boonen in de maak

Honderden mensen maken levensgrote tifo op Oude Kwaremont.

Het afscheidstournee van Tom Boonen maakt heel wat creativiteit los bij zijn fans en volgers. Zondag zullen ongeveer vijfhonderd mensen van Unilin een levende tifo maken ter grootte van 250 vierkante meter. Dat gebeurt op de Oude Kwaremont. De werknemers van Quick-Step willen Boonen zo bedanken voor alle jaren dat hij met de bedrijfsnaam op het shirt reed. Unilin produceert Quick-Step.

Om precies te zijn 484 mensen dragen een dubbelzijdig bord. Samen vormen ze een levende tifo van 250 vierkante meter. Eerst is er een vloerfoto te zien met daarop de tekst ‘Quick-Step Thanks Tom’. Daarna draaien de honderden mensen hun bordje tegelijkertijd om en wordt een knipogende Tom Boonen zichtbaar.

Het wordt volgens betrokkenen een behoorlijke klus om het geheel er gelikt uit te laten zien. Iedereen moet op de juiste plaats staan. De mensen op de eerste rij geven een teken wanneer het bord omgedraaid moet worden, de rest volgt dan. Zondagochtend repeteren de mensen die meewerken aan de stunt. ’s Middags voeren de mensen hun act twee maal uit: bij de eerste twee passages. Bij de derde volgen zij de koers.