Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Beat Cycling daagt je uit voor deelname aan ultracycling event

Beat Cycling houdt op 1 en 2 mei een do-it-yourself ultracycling event. De naam: Strikhedonia400. Daarmee daagt ze de Belgische en Nederlandse fietser uit voor een twee- of vierhonderd kilometer lang fietsavontuur. Het event is coronaproof.

Bij Strikhedonia400 worden deelnemers geprikkeld om uit hun comfortzone te komen. Zoals de naam van het event al doet vermoeden is de te rijden afstand vierhonderd kilometer. Je plant de route helemaal zelf. Er zijn geen beperkingen of voorwaarden als het gaat om terrein (verhard of onverhard) en start- en finishlocatie.

Do-it-yourself format

Je start de rit op zaterdag 1 mei om 15.00 uur (solo of met een vriend(in)). Met de start in de middag is de nacht van zaterdag op zondag onderdeel van de challenge. Door het do-it-yourself format van het event is het aan jou als deelnemer om te bepalen of je ’s nachts doorfietst of dat je in bijvoorbeeld een zelf meegenomen tent gaat liggen voor een paar uur rust.

Na afloop upload je de rit op Komoot en tag je @beatcycling in de rit. Vind je vierhonderd kilometer misschien nog wat ver, dan is er ook een instap-afstand van tweehonderd kilometer.

Tips in de voorbereiding

Marketingmanager William van der Staaij van Beat Cycling: “Binnen de Beat Cycling community is er een grote groep fietsers die het fietsen van een ultra bovenaan hun bucketlist heeft staan. Maar zo’n afstand rij je niet zomaar. Bij Beat Cycling gaan we de deelnemers dan ook zo goed mogelijk begeleiden door middel van een online ultracursus. Met tal van tips van onze profs en staf over voeding en training en mini-challenges om deelnemers klaar te stomen. En dat alles gebeurt op ons Challenger Platform, de online huiskamer van Beat waar members samenkomen om ervaringen uit te delen.”

  • Ga voor meer informatie naar de website van Beat Cycling

Gerelateerde artikels