Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Balenberg decor van Sven Nys Classic en presentatie Telenet-Fidea

Morgen (zaterdag 3 september) is er de Sven Nys Classic.

Sven Nys mag dan afscheid hebben genomen van het cyclocrossen, dat wil echter niet zeggen dat de tweevoudig wereldkampioen niet meer op de fiets zit. Morgen (zaterdag 3 september) is hij van de partij bij zijn eigen Sven Nys Classic. De dag begint met een toertocht voor wielertoeristen. Aansluitend zijn er allerlei activiteiten, waaronder de ploegvoorstelling van Telenet Fidea.

Nys heeft eigenhandig vier favoriete lussen samengesteld. In deze ronden ontdek je de mooiste plaatsen en venijnige hellingen in het Hageland (Vlaams-Brabant). Er zijn omlopen van 20 kilometer (91 hoogtemeters), 68 kilometer (532 hoogtemeters), 91 kilometer (877 hoogtemeters) en 125 kilometer (1.150 hoogtemeters). Deelnemers aan de drie langste lussen kunnen om 7.30 uur van start, de deelnemers aan de omloop van 20 kilometer mogen vanaf 10.00 uur vertrekken. De start en finish zijn bij het hagelnieuwe Sven Nys Cycling Center op de Balenberg.

  • Klik hier voor meer info over de daginschrijving

Na terugkomst bij het Sven Nys Cycling Center is het feest nog lang niet ten einde. Integendeel zelfs. De Balenberg en Nys’ fonkelnieuwe sportaccommodatie vormen dan het decor van de teamvoorstelling en fandag van Telenet Fidea. Tegen 15.00 uur wordt de ploeg officieel gepresenteerd. Dat gebeurt in het bijzijn van sponsoren, media en zo veel mogelijk supporters. Aansluitend laten de crossers zich zien op het crossparcours dat recentelijk is aangelegd. Een optreden van Willy Sommers leidt het einde van de fandag in. Toegang tot de fandag is geheel gratis.