Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Baanwielrenner Wooldridge (39) overleden

Tragisch nieuws op de dinsdagochtend: baanwielrenner Stephen Wooldridge (39) is overleden. De Australiër kennen we onder andere nog van de Olympische Spelen van 2004 in Athene. Daar veroverde hij een gouden medaille.

Wooldridge scoorde het eremetaal op de teamachtervolging. Hij nam enkel deel aan een voorronde. In de strijd om het goud reden Bradley McGee, Graeme Brown, Luke Roberts en Brett Lancaster. Ook al was hij geen onderdeel van de finale, Wooldridge gold wel als een belangrijk uithangbord van het Australische baanwielrennen. Dat kwam mede door zijn vier wereldtitels op de vier kilometer achtervolging (2002, 2003, 2004 en 2006).

Australische media prijzen zijn rol als inspirator voor jonge sporters die een stapje verder willen komen. “Stephen was een zeer inspirerend figuur in het baanwielrennen, met name in zijn staat New South Wales”, zegt de Australische wielerbond van New South Wales (NSW) in een verklaring op Facebook. “We zijn als wielerbond in gedachten bij zijn familie en zijn vrienden in deze zeer moeilijke tijd.”

Australische media melden dat de baanwielrenner zelf een einde aan zijn leven heeft gemaakt. Wooldridges naasten zijn verslagen.