Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Armstrong wil LeMond en Andreu buiten rechtbank houden

Nog altijd is de storm rond Lance Armstrong niet gaan liggen. De gevallen wielerheld hangt een miljoenenclaim boven het hoofd vanwege vermeende fraude. In de aanloop naar de rechtszaak van november eisen Armstrongs advocaten dat Greg LeMond en Betsie Andreu, vrouw van oud-prof Frankie, niet als getuigen worden opgeroepen.

Volgens Armstrong en zijn advocaten zijn ex-renner LeMond en Betsie Andreu, die in het verleden veel naar buiten brachten over Armstrongs duistere praktijken, irrelevant als getuigen. Ook het veelbesproken USADA-rapport, dat het dopinggebruik van de Texaanse ex-renner minutieus beschrijft, heeft volgens de raadsmannen geen toegevoegde waarde in het proces. De fraudezaak komt in november voor de rechter.

De rechtszaak gaat om het volgende: de voormalige sponsor US Postal pompte tussen 2000 en 2004 ruim 32 miljoen dollar in de wielerploeg van Armstrong. Nu duidelijk is geworden dat hij met stimulerende middelen aan successen is gekomen, wil de Amerikaanse overheid – US Postal is een staatsbedrijf – dat het sponsorgeld in drievoud (bijna 95 miljoen euro) terugvloeit. Het geld is volgens de overheid onrechtmatig verworven. Als de overheid in het gelijk wordt gesteld, krijgt klokkenluider Floyd Landis een deel mee.

Gerelateerde artikels