Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Apeldoornse wielerbaan gaat weer open na vervanging van hout

Piste van Giro-startlocatie in 2016 gaat weer open.

Goed nieuws uit het Nederlandse Apeldoorn. De wielerbaan van Omnisport gaat daar weer open. De ovaal was lange tijd gesloten vanwege splintervorming van het hout. De sportlocatie kreeg een (splinter!)nieuwe houten baan. Op 5 september is de officiële heropening. En in het weekend van 11 november vindt er al meteen een UCI Wereldbekerwedstrijd plaats.

Leden van De Adelaar, de Apeldoornse wielervereniging die intensief gebruikmaakt van de wielerbaan, beleefden de primeur. Zij mochten intussen al enkele malen de herstelde baan proberen en testen, ook al is de heropening nog niet geweest. Hans van Bon, coördinator baanwielrennen bij De Adelaar, spreekt van een prachtige baan.

Toni Denneboom, vestigingsmanager van Omnisport Apeldoorn, is eveneens blij. “De komende maanden zetten we de nieuwe wielerbaan op diverse manieren letterlijk in de schijnwerpers. Het afgelopen jaar is de baan vaak negatief in het nieuws geweest, het is nu tijd om vooruit te kijken en te genieten van mooie sport op de baan”, zegt hij op de website van Omnisport.

Op 5 september is er de officiële opening. In de ochtend is er een besloten ‘Rondje van de Zaak’, waarbij bestuurlijk Apeldoorn tijdens een ontbijtsessie wordt bijgepraat over de nieuwe wielerbaan. Vervolgens wordt de baan officieel geopend met een persmoment. Op 10 en 11 september is er een internationale jeugdwedstrijd en in het weekend van 11 november is er een wereldbekerwedstrijd baanwielrennen.

Het totale UCI Wereldbekerprogramma voor het seizoen 2016/2017 ziet er als volgt uit:

– Glasgow (Groot Brittannië), 4 – 6 november, 2016
– Apeldoorn (Nederland), 11 – 13 november 2016
– Cali (Colombia), 17 – 19 februari, 2017
– Los Angeles (Amerika), 25 – 26 februari, 2017

Gerelateerde artikels