Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Anna Meares opent haar eigen wielerbaan

Meest gedecoreerde baanrenster aller tijden rijdt eerste rondje op Australische piste.

Nog niet zo heel lang geleden kondigde Anna Meares, met elf wereldtitels de meest gedecoreerde baanrenster aller tijden, haar afscheid van de wielersport aan. Toch is ze opnieuw op de baanfiets gesprongen. Ze opende in een voorplaats van Brisbane een gloednieuwe wielerpiste die naar haar is vernoemd. Daar worden in 2018 de Commonwealth Games gehouden.

Meares reed de eerste ronde op de houten ovaal, die opvallend genoeg een jaar eerder dan aanvankelijk gepland gereed is voor gebruik. De sportruimte biedt plaats aan vierduizend toeschouwers en heeft zo’n 59 miljoen dollar gekost. “Het is een prachtige baan die voor een schitterende atmosfeer gaat zorgen tijdens de Commonwealth Games in 2018”, sprak Meares, die ook ambassadrice is van het event.

Meares won tijdens haar carrière vijf gouden medailles op de Commonwealth Games (tussen 2006 en 2014). In totaal greep ze acht plakken. In Australië geldt ze als een absoluut uithangbord van de baansport. Ze wordt met haar vele titels, ook buiten de Coomonwealth Games, gezien als een belangrijke inspiratiebron.

Nu de nieuwe wielerpiste in gebruik is genomen, kunnen ook de competitieve evenementen neerstrijken in de buurt van Brisbane. De eerste belangrijke kampioenschappen vinden er in maart 2017 plaats. Dan wordt het Australisch kampioenschap baanwielrennen daar gehouden. (foto: Instagram Anna Meares)