Deel dit artikel:

Amstel Gold Race werft ‘rondemisters’ voor vrouwenkoers

Klassieker heeft dit jaar weer een koers voor vrouwen.

De Amstel Gold Race heeft sinds dit jaar weer een koers voor vrouwen. Aanstaande zondag stapt het vrouwenpeloton op de Markt in Maastricht op de fiets, kort nadat de mannen aan hun tocht door Limburg zijn begonnen. De organisatie heeft nagenoeg alle voorbereidingen getroffen, maar is via Facebook nog wel op zoek naar twee ‘rondemisters’.

Leontien van Moorsel won de wedstrijd in 2002. Nu is zij koersdirecteur van de vrouwenkoers. Samen met enkele rensters zoekt zijn nu rondmisters in plaats van rondemissen, die we normaal gesproken bij koersen op het podium zien. Ellen van Dijk wil iemand met een baard, Puck Moonen gaat voor een man met geschoren benen en Floortje Mackaij hoopt op een rondemister die goed kan kussen. Dat vertellen zij in een video. Via Facebook kunnen geïnteresseerden zich melden.

De Amstel Gold Race voor vrouwen heeft dit jaar direct de WorldTour-status kregen en staat daarmee op hetzelfde niveau als onder andere de Ronde van Vlaanderen en Waalse Pijl voor vrouwen. De rensters leggen ruim 121 kilometer door Limburg af.

  • De video is op de timeline op Facebook te bekijken.