Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Amerikaanse fietser eist en krijgt miljoenen na val op slecht onderhouden fietspad

Gemeenten die weten dat hun fietspaden niet deugen, moeten maar eens haast maken om de boel alsnog op te lappen. Voor ze het weten krijgen ze te maken met forse schadeclaims... Los Angeles moet miljoenen betalen aan een man die gewond raakte na een val op een slecht onderhouden fietspad.

Peter Godefroy reed twee jaar geleden op een fietspad in Sherman Oaks toen hij met zijn wiel bleef steken in een gat in de weg. Hij liep daarbij verschillende botbreuken en hersenschade op. Nog steeds kampt hij met de gevolgen van die val.

Godefroy en zijn vrouw Patricia namen advocaten in de armen. Die wezen met de beschuldigende vinger naar de locale overheid. Het slecht onderhouden fietspad was zo verwaarloosd, dat Godefroy nu voor altijd lichamelijk ongemak ondervindt. De man krijgt een schadevergoeding van 6,5 miljoen dollar.

Het kamp-Godefroy is blij met de toezegging van Los Angeles om de zaak af te wikkelen met deze schadesom. “Het is goed dat Los Angeles verantwoordelijkheid neemt na deze gebeurtenissen, die het leven van meneer Godefroy voorgoed hebben veranderd”, stellen advocaten in Amerikaanse media.