Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Amerikaan zal deze cyclo niet snel vergeten…

Renner verliest weddenschap en krijgt tattoo van kaart Nieuw Zeeland.

Een Amerikaan die startte in de Tour of Scouthland in Nieuw-Zeeland zal zijn deelname nog lang kunnen heugen. Als hij het even dreigt te vergeten, hoeft hij alleen maar naar zijn bovenbeen te kijken. Daarop zit nu een grote tatoeage, bestaande uit de contouren van Nieuw-Zeeland. Die afbeelding liet hij plaatsen na een verloren weddenschap.

Tyler Stewart van een wielerclub uit de Amerikaanse staat Texas daagde zijn kompaan Kent Myers, geknipt voor de sprint maar niet voor de bergen, uit om mee te gaan fietsen in Nieuw Zeeland. De nogal potige Myers zou het volgens Stewart niet lukken om zonder af te stappen op de door sommigen gevreesde Bluff Hill te komen. Het lukte de uitgedaagde amateur dus toch.

Achteraf mag je je afvragen of het wel zo slim was van Stewart om de weddenschap aan te gaan. Een snelle check leert dat de klim nog geen tweeënhalve kilometer lang is en de top op slechts 259 meter ligt. Wel zijn er pittige hellingspercentages van 22 procent. Hoe dan ook: het siert Stewart dat hij woord heeft gehouden en naar de tattooshop is gegaan. 

Gerelateerde artikels