Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Allied Cycle Works roeit tegen de stroom in

De meeste van onze carbon fietsen komen uit een Aziatische fabriek. Over de wijze waarop ze gemaakt zijn, doen de meeste merken nogal schimmig. Het is het goed bewaarde geheim van de smid. Allied Cycle Works gaat dwars tegen beide trends in.

Allied Cycle Works uit de Verenigde Staten heeft zich ten doel gesteld het meest transparante en eerlijke fietsenmerk te worden. Dat betekent dat het bedrijf de productie in eigen land verricht en dat iedereen kan meekijken hoe een carbon fiets wordt gemaakt. Al hangt daar natuurlijk wel een prijskaartje aan. “Het is tijd voor een verandering”, klinkt het bij de Amerikanen.

De afgelopen twee decennia is een groot deel van de fietsproductie naar Azië verplaatst, in de meeste gevallen om geldredenen. De productie aldaar is nou eenmaal goedkoper. “Maar een Aziatisch frame in Europa spuiten, betekent nog niet dat het een Europese fiets is. Wij dromen ervan de beste fietsen zelf te ontwerpen, produceren, spuiten en verkopen zonder onze kernwaarden uit het oog te verliezen.”

Allied Cycle Works heeft een eigen fabriek. Van daaruit bouwen ze de carbon fietsen met eigen experts. In de video hieronder is te zien hoe dat in zijn werk gaat. De fabrikant benadrukt dat iedereen achter de schermen mag meekijken hoe de onderneming reilt en zeilt en hoe een carbon frame het levenslicht ziet. “Niets blijft hier achter gesloten gordijnen.”