Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Agressieve renner bedreigt slechtziende man twee maal en schopt zijn hulphond

Sportieve fietser misdraagt zich tot twee maal toe.

Een sportieve fietser in het Nederlandse Kaatsheuvel heeft een wel heel slecht visitekaartje afgegeven. De renner bedreigde tot twee maal toe een slechtziende man in een rolstoel en schopte zijn hulphond. Het slachtoffer, de 61-jarige Ben Arends, kende de sporter niet en zegt dat alles uit het niets is gebeurd. De incidenten deden zich voor tijdens het uitlaten van de hond.

Bij de eerste bedreiging reed Arends, die sinds 2000 in een rolstoel zit vanwege een spierziekte, in Kaatsheuvel. De slechtziende Arends werd aan de rechterkant gepasseerd door een wielrenner, die de hond schopte. “Hij riep heel hard: ‘Rot op met die kuthond’. En haalde toen uit. Vervolgens zei hij tegen mij ‘Val dood lamme’ en reed hij door”, zegt Arends tegenover Omroep Brabant.

Het slachtoffer deed geen aangifte, maar postte wel een bericht op de Facebookpagina van Hulphond Nederland. Dat schoot de renner blijkbaar in het verkeerde keelgat. Een paar dagen later kwam de fietser Arends opnieuw tegen. “Hij haalde me in en stopte iets verderop en zei: ‘Je moet niet denken dat je mij te kakken kan zetten op Facebook. Als je dat nog een keer doet schop ik je kuthond dood’.”

Dit keer besloot Arends wel aangifte te doen. “Dit is geen incident meer. Maar ik zie slecht dus weet helaas niet veel te melden. Hij had een rood shirtje aan en een witte helm. Verder praatte hij niet met een Brabantse maar met een Rotterdamse tongval.” Met de hulphond van Arends gaat het inmiddels goed, laat het slachtoffer weten op de Facebookpagina van Hulphond Nederland. (foto: Facebook Hulphond Nederland)