Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Acties die echt niet door de beugel kunnen…

Helaas worden we nog vrijwel dagelijks overspoeld met camerabeelden van ongevallen waarbij fietsers al dan niet bewust worden aangereden. Ook al kunnen de gevolgen enorm zijn, sommige betrokkenen geven gas in plaats van te remmen. Hier zijn twee recente voorbeelden van schandalige manoeuvres.

Het eerste voorval dateert van begin juli. In het Amerikaanse Tennessee wordt een fietser eerst ingehaald door een witte fourwheeldrive. De bestuurder houdt ruime afstand tot de fietser, wat natuurlijk heel netjes is. Wat later volgt een donkere wagen. De automobilist raakt de fietser vol van achteren. Die gaat, logisch natuurlijk, tegen de vlakte. Stoppen om te kijken hoe het met de fietser gaat is er gek genoeg niet bij!

Een tweede incident deed zich al wat eerder voor, afgelopen voorjaar. De bestuurder van een busje moet zich daar deze week voor verantwoorden voor de Britse rechter. De man had te weinig ruimte om een fietser in te halen en dat frustreerde hem kennelijk. Bij het inhalen stuurde hij opzij om de fietser zo de stuipen op het lijf te gaan. Gelukkig voor de fietser bleef hij op de been. De bestuurder heeft al straf gekregen, want het bedrijf waarvoor hij werkte zette hem op straat. Nu is het aan de rechter.