Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

80 meter van Carrefour de l’Arbre heraangelegd

De 'secteur pavé' Carrefour de l'Arbre wordt beschouwd als één van de zwaarste kasseistroken van Parijs-Roubaix. De heraanleg van een zone van 80 meter kasseien is zopas voltooid.

De ‘secteur pavé’ Carrefour de l’Arbre wordt beschouwd als één van de zwaarste kasseistroken van Parijs-Roubaix. De heraanleg van een zone van 80 meter kasseien (de strook in zijn geheel is 2,1 km lang, nvdr.) is zopas afgerond. Het is de vereniging ‘Les Amis de Paris-Roubaix’ die instaat voor het onderhoud en de bewaring van de legendarische kasseistroken van de Hel. Trots stuurde het een foto door van de bewuste zone, net voor de linkse bocht van negentig graden die het lange rechte stuk van de strook inleidt. Tweederde van de kasseien uit blauwe hardsteen heeft men kunnen recupereren; eenderde van de stenen komt van elders gerecupereerde kasseien.

Het heraangelegde deel van Carrefour de l’Arbre. Een vijftigtal meter voor het opdraaien van het lange rechte stuk.

“Jammer”

Peter Van Petegem, zelf winnaar van Parijs-Roubaix in 2003, reageert enigszins ontgoocheld. “Ik begrijp het maar vind het tegelijk ook een beetje jammer. De stenen kunnen er wat mij betreft niet slecht genoeg bijliggen.” Toen Van Petegem voor Grinta! onlangs vijf zware kasseistroken ging verkennen, liet hij die mening optekenen. Het is een mening die overigens gedeeld wordt door veel (ex-)renners en vooral dan ex-winnaars. Op Carrefour de l’Arbre pleegde Van Petegem in zijn gloriejaar zijn coup. “Ik nam risico’s in de eerste bochtjes, had meteen enkele meters en hield mijn inspanning vol op het lange rechte stuk”, herinnert De Peet zich.

Peter Van Petegem op Carrefour de l’Arbre enkele weken terug, toen de werkzaamheden nog volop bezig waren.