Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

100% Getest: Syncros Matchbox Coupe HP2.0

Ga je met de racefiets op pad, dan hoor je toch een minimum aan gereedschap mee te nemen. Binnenbandje, pompje, multitool, da's het minste. Syncros brengt dat alles samen in de Matchbox Coupe HP2.0

Zo’n binnenbandje, multitool en pompje hoeven niet groot te zijn, als je ze in één van de achterzakken van je fiets propt dan is dat vaak weinig comfortabel en al evenmin veilig. Want als je ten valt komt en zo’n multitool ramt zich tussen de rugwervels, dan is dat niet meteen een prettige ervaring. De Syncros Matchbox Coupe HP.20 is een kunststof bidonhouder van het klassieke bovenladertype (je schuift de bidon er dus van bovenaf in) met in de basis van de bidonhouder een uitsparing met daarin een multitool. Daar bovenop wordt de Matchbox Coupe 2.0 geleverd met een minipompe dat ook op een speciale houder kan worden gemonteerd.

Om het geheel te monteren moet je langere schroeven met een kleinere kop gebruiken, schroeven die Syncros netjes bij de Matchbox Coupe HP 2.0 levert. Gebruik je de standaard bidonhouderschroeven van je fiets, dan zijn die ofwel te kort ofwel kan je de bidon niet in de bidonhouder plaatsen omdat de koppen van de schroefjes in de weg zitten. De multitool met tien stuks gereedschap (platte schroevendraaier, kruiskop, drie Torx-sleutels en de vier meest voorkomende inbussen) zijn relatief kort, maar zitten op een lange basis zodat de multitool prima in de hand ligt en veel hefboom heeft waardoor je de schroeven stevig kunt aanspannen. Eens in de bidonhouder gemonteerd zie je de 63 gram wegende multitool helemaal niet meer zitten op de fiets en dat is wel zo netjes.

De 84 gram wegende minipomp klikt in de houder die samen met de bidonhouder op je fiets wordt geschroefd. Een rubber strap zorgt voor extra gemoedsrust als je over slecht wegdek rijdt want ook dan kan het pompje niet uit de houder rammelen. Het pompje zelf is vernuftig gemaakt want de hendel waarmee je het pompje op het ventiel vergrendelt doet ook dienst als stofkap zodat er geen vuil in de pompmond kan geraken. Om te voorkomen dat je bij het pompen het ventiel van de band kapot duwt (dat komt nog wel eens voor bij minipompjes), is de pompkop op een flexibel slangetje van een tiental centimeter gemonteerd. Dat verkleint niet alleen het risico op krom geduwde ventielen, maar maakt het ook mogelijk om in alle mogelijke posities te pompen. Gezien de compacte afmetingen van het pompje mag je van het luchtvolume per slag geen wonderen verwachten zodat het langs de kant van de weg wel eventjes duurt voor je bandje weer op spanning is. Maar het lukt wel, als je een beetje geduld hebt.

Het enige verbeterpuntje aan de ultra functionele en fraai vormgegeven Matchbox Coupe HP2.0 is dat de basis waarop het pompje wordt geklikt niet omkeerbaar is. Concreet komt het er op neer dat de pomp altijd links van de bidonhouder gemonteerd moet worden. Dat lukt altijd als je de Matchbox Coupe HP2.0 op de onderbuis van je fiets monteert (en daarvoor is hij ook ontworpen), wil je de unit op de zitbuis van je fiets plaatsen dan kan de voorderailleur daar in de weg zitten. We hebben de opmerking echter doorgegeven aan de productontwikkelaar van Syncros die ze beloofde mee te nemen bij de ontwikkeling van nieuwe gelijkaardige producten.

Dat minpuntje moet je anderzijds ook niet erger inschatten dan het is. Op fietsen met een 1x aandrijving heb je er sowieso al geen last van (omdat er geen voorderailleur op zit) en op de onderbuis van je fiets past de Syncros Matchbox Coupe HP2.0 sowieso. Je koopt de Syncros Matchbox Coupe HP2.0 voor 65 euro in de winkel of je neemt voor 84 euro een abonnement op drie jaar Grinta! en krijgt de Coupe HP2.0 er helemaal gratis bij.

www.syncros.com