Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

100% Getest: Sportful Fiandre WS overschoenen

De komende dagen klimt het kwik naar een graad of tien, maar worden we dagelijks op een paar fikse buien getrakteerd. Hoog tijd voor de 100% Getest van de Sportful Fiandre WS overschoenen.

De Fiandres komen nu pas uit de kast want de voorbije weken en maanden was het simpelweg te koud voor deze overschoenen. Gemaakt van relatief dunne, maar heel flexibele Gore Windstopper stof bieden de Fiandre overschoenen te weinig isolatie om je voeten bij vrieskoude op temperatuur te houden. Je moet ze dan ook in eerste instantie als overschoenen voor de drijfnatte dagen in het voor- en najaar zien.

De stiknaden zijn aan de binnenkant afgeplakt en de rits die achterop de kuit loopt is waterdicht geborgd. Om de overschoenen aan te trekken zit er onderaan de hiel een stevige lus op, de onderkant van de overschoenen is van slijtvast en gripvol materiaal gemaakt. Ter hoogte van hak en schoenplaatje zijn uitsparingen voorzien en je kan de Fiandres over zowel race- als mountainbikeschoenen aantrekken. Op voorwaarde dat je de juiste maat hebt gekozen en dat is bij de Fiandre WS overschoenen toch wel een aandachtspuntje. Vooral rond het onderbeen zijn de Fiandres heel smal gesneden zodat je ze bij voorkeur onder je broekspijpen of beenstukken draagt. Dat ziet er een beetje vreemd uit, maar is wel de betere manier om ze te dragen want ondanks de nauw aansluitende snit durft er van bovenaf nog wel wat vocht in de overschoenen af te dalen als je de Fiandre WS overschoenen over je beenstukken of pijpen van je lange broek draagt. Mocht Sportful bij een volgende versie van deze overschoenen in de elastiek die om je kuit zit een strip silicone kunnen verwerken om het vocht tegen te houden, dan zouden deze overschoenen helemaal af zijn.

Want voor de rest krijg je voor je 70 euro (en dat is toch al een aardig bedrag voor een paar overschoenen) een set ‘booties’ die functioneel, stijlvol en duurzaam zijn. Je koopt ze in zwart of neon geel in de maten S tot XXL. Dus, wie het overschoentje past…

www.sportful.com

Meer info nodig? Raadpleeg https://passionforcycling.be

Gerelateerde artikels