Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

100% Getest: Sportful Fiandre Glove

Winterkleding kiezen is en blijft een heel persoonlijke bezigheid. Zo rij ik soms bij vriestemperaturen zonder handschoenen omdat droge, koude lucht mij niet deert. Maar koud en nat is een cocktail die mijn handen niet kunnen appreciëren en dan moet er een paar winterhandschoenen aan te pas komen. Zoals in dit geval de Sportful Fiandre Glove.

Het eerste wat jammer genoeg opvalt is het prijskaartje want met een adviesprijs van 90 euro zijn de Fiandres best pittig geprijsd. Gelukkig is het eerste contact met de handschoenen heel positief want de kwaliteit is gewoon zichtbaar. Voor de rug van de handschoen wordt OutDry gebruikt, een membraan dat al langer in motorkleding wordt verwerkt en dat voorkomt dat een kledinglaag zich vol water zuigt. Het regenwater wordt met andere woorden meteen aan de buitenkant van de kledinglaag afgestoten waardoor de handschoen droger en lichter blijft en je handen minder snel afkoelen door de kille vochtigheid. Om de duurzaamheid van de handschoen te garanderen is de zone tussen duim en wijsvinger versterkt, de volledige handpalm en vingers zijn afgewerkt met een bijzonder ‘sticky’ materiaal dat enorm veel grip op het stuur biedt. Last but not least is er het neopreen manchet met velcrosluiting op de bovenkant van de pols. Dat manchet sluit lekker strak om de pols aan zodat je de mouw van je shirt of jas probleemloos over de handschoen draagt. Zeker in natte omstandigheden is dat de aanbevolen procedure want op deze manier voorkom je dat water vanaf de mouwen van je jas of shirt in je handschoenen sijpelt.

Voor wat het draagcomfort betreft zijn de maatvoering en snit van een handschoen heel belangrijk, al zijn dat tegelijk ook heel persoonlijke criteria want geen twee handen zijn gelijk. Zo is voor mij het duimcompartiment van de Sportful Fiandre Glove een tikkeltje te kort van snit en in de palm van de hand zit de handschoen iets te ruim waardoor er wat beweging ontstaat tussen de voering van de handschoen en mijn handpalm als ik het stuur vast hou. Voor de rest valt er over de Fiandres weinig slechts te zeggen want in mijn geval zijn de handschoenen 100% waterdicht (enkele buitenlandse reviews maken melding van ondermaatse prestaties op vlak van waterdichtheid, maar dat moeten productiefoutjes betreffen) en voor mij volstaat de dikte van de voering ruimschoots. Echte koukleumen zullen bij vriestemperaturen misschien nog een onderhandschoentje nodig achten. Conclusie? De Sportful Fiandre Gloves zijn zeker niet goedkoop, maar ze bieden voor die pittige prijs wel heel veel waterdichtheid, warmte, kwaliteit en duurzaamheid. www.sportful.com