Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

100% Getest: Specialized Airnet

Gedragen door tal van topwielrenners zie je ook de Specialized S-Works Prevail II op talrijke wielertoeristenhoofden terug. Prima keuze want de Prevail weegt slechts tweehonderd gram en is op vlak van ventilatie uitmuntend. Maar hij kost wel 239,90 euro en dat is een bedrag dat niet iedereen op tafel wil gooien voor een helm.

Ondanks de vermelde kwaliteiten is de Prevail II niet mijn favoriet want de aangepaste pasvorm (de helm zakt veel dieper over je hoofd) zit me niet honderd procent lekker. En als je ritjes van een uur of zes maakt, kan je elke irritatie missen als kiespijn. Doe mij dan maar de Specialized Airnet. Weegt weliswaar meer dan de Prevail II (288 gram tegen 200 gram), al voel je dat extra gewicht op je hoofd niet. Met het Mindset systeem kan je de pasvorm in de hoogte aanpassen, de draaiknop achterop de helm is gemakkelijk bereikbaar zodat je tijdens de inspanning de pasvorm van de helm een beetje kunt aanpassen. De diep doorgetrokken ventilatiesleuven zorgen voor een uitmuntende ventilatie, in de onderste ventilatiesleuven aan de zijkant van de helm is anti-slip materiaal aangebracht om je bril in te parkeren. Aan de zoutvlekken na een warme, hete rit te zien nemen de dunne 4X DryLite riempjes wel degelijk nog vocht op en hoewel de riempjes vlak langs je slapen worden geleid, durven ze bij hoge snelheden in de koers een beetje ‘flapperen’. Het ‘euvel’ kan je echter gemakkelijk oplossen door de pootjes van je bril over de riempjes van de helm te dragen en niet er onder, op die manier borg je de riempjes langs je slapen en blijven ze daar ook mooi zitten. Wel aan denken natuurlijk als je de helm afzet, anders ligt die (dure) fietsbril meteen op de grond.

Omdat je de Airnet iets hoger op je hoofd kunt zetten valt de bril perfect te combineren met fietsbrillen met vlakke pootjes (nagenoeg alle Oakleys dus) zonder dat helm en bril constant tegen mekaar zitten te rammelen. Het leukste aan de Specialized Airnet helm moet nog komen en dat is de prijs. 129,90 euro voor een prima geventileerde en tijdloos gestijlde helm in de kleuren zwart, wit of een combinatie van rood met zwart is eigenlijk een koopje. Beschikbaar in de maten small, medium en large. www.specialized.com

Gerelateerde artikels