Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

100% Getest: RaceViz Elite Gloves

Met het label RaceViz focust WoWoW op de wielertoerist en wielrenner die zich beter zichtbaar wil maken in het verkeer zonder in te boeten aan productkwaliteit. De Elite Gloves zijn volgens de fabrikant bedoeld voor temperaturen van vijf tot vijftien graden, al zullen ze volgens ons ook dit weekend prima van pas komen.

Hoewel RaceViz met de Arctic Gloves een paar handschoenen in het gamma heeft dat voor temperaturen van min vijf tot plus vijf werd ontwikkeld, hebben ook de Elite handschoenen best wel wat warmte in de aanbieding. De snit is sportief smal zodat de handschoenen prima op je handen aansluiten, het manchet werd wat verlengd om onder of boven de mouw van je shirt met lange mouwen of armstukken te kunnen dragen. De strip retroreflecterend materiaal op de rug van de hand loopt door tot op de pink zodat een soort van ultra zichtbare richtingaanwijzer ontstaat voor als je ’s avonds richting wil aangeven. De duim van de handschoenen is in badstof uitgevoerd om zweet uit je ogen te wrijven of al fietsend je brillenglazen schoon te vegen. Het WoWoW logo op de handpalm komt de grip op het stuur ten goede terwijl de tippen van duim en wijsvinger van een ‘Touchtech’ materiaal zijn gemaakt waarmee je een smartphone kunt bedienen.

De Thermal Dolomit stof waarvan de handschoenen zijn gemaakt is prima ademend zodat je handen niet overmatig beginnen te zweten, omdat de stof de wind op efficiënte manier afblokt zit er meer warmte in de handschoenen dan je zou verwachten. Voor ons waren de handschoenen prima tot een temperatuur van acht à negen graden, bij hogere temperaturen gingen de RaceViz Elite Gloves uit (al zijn warmte en de manier waarop je warmte aanvoelt uiteraard heel subjectieve gegevens). De pasvorm is goed en de controle op het stuur evenzo, enig puntje waar je bij het passen moet op letten is de overgang tussen duim en wijsvinger. Die is vrij ‘kort’ van snit zodat mensen met lange duimen en wijsvingers de handschoenen best in een maatje groter kopen. De handschoenen zijn niet waterdicht, maar dat claimt WoWoW ook niet.

Clubs kopen de RaceViz Elite handschoenen voor 22 euro (exclusief BTW) in en dat is een nette prijs voor een functionele handschoen met de zichtbaarheid als leuk en veilig extraatje. De RaceViz Elite handschoenen zijn beschikbaar in de maten S tot XL waarbij een L overeenkomt met handschoenmaat 10.

Alle info over RaceViz vind je hier.

Gerelateerde artikels