Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

100% Getest: PRO Stealth Carbon

Breed van stof en kort van stuk is het PRO Stealth zadel anders dan de rest van het PRO gamma.

De jongste jaren is al met nagenoeg alle mogelijke vormen van zadels geëxperimenteerd en met de Stealth verlaat ook PRO de platgetreden paden. Tweedelige zadels, zadels in de vorm van een ballon of met de zadelpunt extreem naar beneden geknikt: je kan het tegenwoordig zo gek niet bedenken of het bestaat. De PRO Stealth is heel kort, breed en heeft een grote centrale sleuf. Daarmee ziet het zadel er in vergelijking met een resem andere zadels nog relatief ‘normaal’ uit, al is het al een hele verandering vergeleken bij de rest van de PRO zadels.

Met een 9 x 7 mm carbon rail als basis kost de Stealth Carbon 189,99 euro en weegt het zadel 174 gram. Voor 129,99 euro is er een ‘gewone’ Stealth als goedkoper alternatief, die heeft stalen rails en weegt 205 gram. Beide zadels zijn beschikbaar in een brede (142 mm) en heel brede (152 mm) versie. Het zadeldek loopt niet door op de zijkant waardoor de kunststof zadelschaal meteen ook dienst doet als stootrand. In het begin moet je een beetje aan het zadel wennen want je zal er als vanzelf een iets andere positie op aannemen, (iets verder naar achter, op zoek naar het breedste deel van het zadel) en dat kan een lichte aanpassing van je zithouding op de fiets vereisen (zadel beetje naar voor). Weet trouwens dat het zadel niet honderd procent vlak, maar een tikkeltje gekuipt van vorm is. Toch kan je gemakkelijk verzitten op het zadel en het comfort is heel goed, nergens had ik last van irritatie door overmatig schuren of een te hoge druk.

Extra handig is dat PRO in de onderkant van de zadelschaal achteraan twee stukjes schroefdraad voorzag en daar monteer je bliksemsnel een aantal accessoires op. Passen onder het Stealth zadel: een houder voor je wedstrijdnummer (11,99 euro), een camera mount (13,99 euro) en een CO2 patroonhouder (11,99 euro) www.pro-bikegear.com