Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

100% Getest: FUTURUM Merino Base Layer Long Sleeve

Goede onderkleding kan -zeker in de winter- het verschil maken voor een sporter. Want enerzijds wil je uiteraard warm blijven, maar oververhitten is geen optie en het zweet moet snel van de huid weggevoerd worden. Het FUTURUM Merino Base Layer Long Sleeve claimt je voor 59,99 euro warm en droog te houden.

Bij wie af en toe al eens online een fietsproduct bestelt is FUTURUM heel bekend, al heeft de online gigant ook fysieke clubhuizen in Utrecht, Apeldoorn en Amsterdam waar je de volledige collectie kunt bekijken. FUTURUM verkoopt in eerste instantie fietsspullen van andere merken, maar heeft onder eigen label ook een aantal spulletjes in huis, waaronder het Merino onderhemd met lange mouwen.

Het eerste wat opvalt als je het onderhemd uit de verpakking haalt is dat het niet echt licht is waarna je meteen in de smiezen krijgt dat het onderhemd anders is dan de meeste onderhemden die je al droeg. Want terwijl veel onderkleding gebruik maakt van verschillende weefsels die aan mekaar worden gestikt (met mogelijke irritatie ter hoogte van die stiknaden tot gevolg), is het rompgedeelte van het FUTURUM onderhemd naadloos rond gebreid. De ronde kraag is een ietsje hoger waardoor het rond de hals goed aansluit en tocht niet naar binnen kan glippen zonder dat de kraag oncomfortabel hoog is.

Het shirt is van 98% merinowol gemaakt, de resterende 2% elastan maken de stof flink rekbaar zodat het shirt goed op je lichaam aansluit. Het shirt is vrij lang van snit zodat ook in een sportieve, voorover gebogen zithouding je onderrug lekker warm blijft. FUTURUM claimt dat het ondershirt zowel in warme als koude omstandigheden goed presteert omdat de dunne vezels een hoog isolerend vermogen hebben. Met die stelling ben ik het niet helemaal eens want het FUTURUM merino onderhemd met lange mouwen is er wat mij betreft vooral voor winters gebruik. De merinowol houdt je lichaam lekker warm, ga je intensief sporten in koude omstandigheden dan is het goed dat je via een kiertje in de buitenkleding toch wat warmte kunt laten ontsnappen. Het zweet wordt wel efficiënt van de huid afgevoerd en het onderhemd ruikt na een lange dag in het zadel niet onaangenaam.

Conclusie? Heel fijn, comfortabel en warm onderhemd voor als het ’s winters echt koud is. Voor mildere temperaturen ga je dan beter voor een FUTURUM Base Layer (39,99 euro voor een set van twee onderhemden met korte mouwen) waar de merinowol voor polyamide wordt ingeruild.

www.futurumshop.nl