Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

100% Getest: Bardahl Bcycling handreiniger

De winter is de ideale periode om je racefiets weer helemaal op orde te zetten voor het nieuwe seizoen terwijl er aan je crossfiets of mountainbike ook altijd wel wat te sleutelen valt. Alleen jammer dat je er zo’n vieze handen van krijgt en dat die eventjes wassen in de onschuld vaak niet volstaat om ze weer proper te krijgen.

Bardahl Bcycling heeft voor de smeerpoezen onder ons een handige (sorry voor de woordspeling) handreiniger in het aanbod. De handreiniger is iets korreliger van structuur dan een klassieke handzeep, maar tegelijk ook niet zo agressief korrelig als een pure ‘zandzeep’. De manier waarop je de Bardahl Bcycling handreiniger gebruikt is wel identiek aan die waarmee je met zandzeep je handen schoonmaakt. Knijp een beetje Bardahl Bcycling handreiniger op je droge handen en wrijf je handen krachtig in mekaar zodat het vuil wordt losgemaakt. Daarna voeg je eerst een klein scheutje water toe en wrijf je nog even krachtig in je handen. Vanaf dan kan je de zeep en al het vuil beginnen afspoelen.

De Bardahl Bcycling handreiniger maakt op een heel efficiënte manier het vuil los en de citroenachtige geur van de zeep is prettig, alleen moet je het spul heel goed afspoelen (bij voorkeur met lauw water) voor je opnieuw aan het sleutelen gaat. Enkel na een flinke spoelbeurt verdwijnen alle zeepresten van je handen en het zijn net die glibberige zeepresten die er kunnen voor zorgen dat je kleine schroefjes of moertjes niet zo goed beet kunt pakken. In een tube van 250 milliliter kost de Bardahl Bcycling handreiniger 10 euro.

Als uitsmijter nog een tip: voorzie in de buurt van je wastafel ergens een schroef in de muur waar je de tube Bardahl Bcycling handreiniger kunt aan ophangen. De zeep is zo dik van structuur dat ze niet vanzelf uit de tube loopt of druppelt. Zodoende kan je de tube geopend aan het schroefje of haakje ophangen en hoef je slechts een keer in de tube te knijpen om de zeep op je andere hand aan te brengen. Hiermee voorkom je dat je voor elke wasbeurt met vuile handen zit te knoeien om de schroefdop open te krijgen.

www.eleiga.be en www.bcyclingbikecare.eu