Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

1.600 Belgen klaar voor beklimming van Alpe d’Huez en Les 2 Alpes

Het befaamde bergstadje Les 2 Alpes in Frankrijk is overspoeld door Belgen.

Het centrum van het befaamde bergstadje Les 2 Alpes in Frankrijk is overspoeld door Belgen. Ze zijn daar allemaal met één doel voor ogen; het beklimmen van onder andere Col des 2 Alpes en Alpe d’Huez tijdens Climbing for Life. 

De beklimming van de beruchte Alpe d’Huez met zijn 21 haarspeldbochten staat vandaag al op het programma. Zaterdag kunnen de liefhebbers van het betere klimwerk zich uitleven tijdens een toertocht van 50 of 66 kilometer. De die hards kunnen hun hartje ophalen tijdens de Gran Fondo Les 2 Alpes, goed voor 166 kilometer en 4200 hoogtemeters. Wie op zondag nog wat jus in de benen heeft kan zich wagen aan de gechronometreerde beklimming van de Col des 2 Alpes. Ook aan de lopers is gedacht. Zij krijgen op vrijdag een pittige trail run van 15 kilometer onder de voeten geschoven en klimmen op zaterdag mee naar de top van de Col des 2 Alpes. 

Onder hen ook “Team Les 2 Alpes”; 12 deelnemers met type 1, type 2, prediabetes of een voorgeschiedenis van zwangerschapsdiabetes. Zij werden gedurende een half jaar fysiek begeleid door Energy Lab, Dokter Luk Buyse (Sportarts Vrije Universiteit Brussel), de Diabetes Liga en Association Belge du Diabète.

Climbing for Life is vooral een beweegproject. Met het evenement tracht de organisatie een haalbaar sportief doel te geven aan de deelnemers. Velen onder hen hebben pas dit jaar een fiets aangeschaft of hebben nog nooit een echte col buiten categorie bedwongen. Dankzij het evenement hebben 1.600 mensen toegeleefd naar een schitterend doel, vooral door zich fysiek op punt te zetten.

De voorbije 3 edities, in het teken van de strijd tegen diabetes, speelden zich af op en rond de befaamde Stelvio, met de Diabetes Liga en Association Belge du Diabète als goed doel. De editie van 2016 is verhuisd naar Les 2 Alpes en wil aantonen dat sportieve prestaties perfect haalbaar zijn voor mensen met diabetes, type 1 of type 2, mits uiteraard de juiste medische begeleiding. Daarnaast wordt opnieuw de aandacht gevestigd op de preventieve kracht van beweging.

“Team Les 2 Alpes” heeft 2 grote doelstellingen: de top van onder andere Alpe d’Huez en Col des 2 Alpes bereiken en ook daarna fit blijven. De deelnemers zullen tijdens de beklimming gevolgd worden door een medisch team en door de trotse peter van het project, Lucien Van Impe. De Diabetes Liga en Association Belge du Diabète hebben er met “Team Les 2 Alpes” enkele enthousiaste ambassadeurs bij om de bevolking meer bewust te maken van diabetes en de preventieboodschap verder te verspreiden.